total materia anyagtulajdonság-adatbázis

A Total Materia a világ legátfogóbb anyagtulajdonság adatbázisa, amely több mint 450.000 fémes és nemfémes anyag általános és speciális jellemzőit tartalmazza. Segítségével ismeretlen anyagminőségeket tud beazonosítani, egyező vagy hasonló anyagminőségeket keresni, FEA/CAE számításokhoz bemenő adatokat keresni. Alkalmazásával kiküszöbölhető, hogy cégének meg kelljen vásárolnia az alkalmazott anyagokra vonatkozó gyártási szabványokat és előírásokat, a modern, szofisztikált keresőmotor és felhasználói felület pedig időt takarít meg Önnek a munkája során.

partnerünk weboldala

A Total Materia a világ legátfogóbb adatbázisa, amely fémes és nemfémes anyagok tulajdonságainak keresését, összehasonlítását teszi lehetővé.

MIT TARTALMAZ

 • Több mint 450 000 anyagminőség
 • Adatok speciális számításokhoz,
  több mint 3 000 forrásból
 • Fémek, műanyagok, kerámiák, kompozitok
 • Több mint 150 000 feszültség-alakváltozási görbe
 • 74 szabványrendszer adatai
 • Ciklikus fáradási adatok több mint 35 000 anyagra
 • Nemzetközi kereszthivatkozások

MIT TARTALMAZ

 • Tulajdonság-számítások, interpolációk
 • Vegyi összetétel
 • CAE-szoftverbe exportálható adatok
 • Mechanikai és fizikai jellemzők
 • Ismeretlen anyagminőségek beazonosítása
 • Többszintű anyag-összehasonlítási lehetőségek
 • A szabványok és anyagminőségek
  frissítéseinek nyomon követése

Termékváltozatok

A Total Materia különböző verziókban hozzáférhető: egyfelhasználós web változat, rugalmas online hozzáférést biztosító többfelhasználós licenc kis- és nagyvállalatoknak, valamint multinacionális cégeket kiszolgáló nagyvállalati megoldás is.

Az online web változattal Ön kényelmesen és egyszerűen hozzáférhet a világ legnagyobb nyagminőség-adatbázisához, hiszen nincs szükség installálásra, csak internet kapcsolatra és egy böngészőre.

Összetevők

TOTAL METALS

Adatbázisunk alapmodulja az alapvető anyagtulajdonságokat tartalmazza, így a vegyi összetételt, mechanikai és fizikai jellemzőket, hőkezelési diagramokat, kereszthivatkozási táblákat és még sok egyéb adatot több mint 350,000 ötvözetre vonatkozóan!

POLYPLUS

Az új nemfémes anyagminőség-adatbázis műanyagok, kerámiák és kompozitok ezreinek anyagtulajdonságait tartalmazza, a mechanikai és fizikai jellemzőket éppúgy, mint a termikus vagy elektronikai jellemzőket.

EXTENDED RANGE

A speciális CAE/FEA szerkezeti számításokhoz, hőtani kalkulációkhoz és elemzésekhez szükséges anyagtulajdonság-adatok kivételesen gazdag tárháza. Feszültség-alakváltozási görbék, ciklikus tulajdonságok grafikonjai, megmunkálhatósági diagramok, és még sok minden más.

DATAPLUS

A DataPLUS kiegészítő adatmodul, amely több ezer fémes és nemfémes anyag méret és tűréshatár adatait, illetve kenőanyagokra és hűtőközegekre vonatkozó információkat tartalmaz.

ENVIRO

Az Enviro egy kiegeszítő adatmodul, ami korróziós adatokat, besugárzásra, időjárásállóságra és az anyag öregedésére vonatkozó információkat tartalmazza, fémes és nemfémes anyagokhoz.

COMPLIANCE

A Compliance modulban egy helyen megtalálhatja a különféle anyagokra és alkotóelemekre vonatkozó nemzetközi szabályozásokat és előírásokat.

SUPPLIERS

A Total Metals adatbázissal kombinálva a világ bármely részén kereshet a beszállító között, így a két modul együttes használatával pontos információkhoz jut a keresett anyagról és tulajdonságairól, valamint megtalálhatja a lehetséges helyi és nemzetközi beszállítókat.

SMARTCOMP

Ismeretlen anyagok beazonosítása spektrométer által megállapított vegyi összetétel alapján. A több mint 350,000+ fém közül kiválaszthatja az egyező/hasonló anyagokat, majd egyetlen kattintással elérheti az anyag tulajdonságait és kereszthivatkozásait.

EXPORTER

Az anyagtulajdonság-adatok 3 egyszerű lépéssel exportálhatóak CAE szoftverekbe, pl. az ANSYS, HyperWorks, Abaqus, Siemens NX és még sok egyéb formátumba.

TRACKER

Biztosítja, hogy a felhasznált adatok naprakészek, és így a lehető legmegbízhatóbbak legyenek. Akár a szabványokban, akár a gyártói adatokban történt változás, áttekinthetővé teszi, hogy pontosan mi és mikor módosult az adatbázisban.

Többfelhasználós licencek:
Hálózati és vállalati változatok

Ossza meg kollégáival a Total Materia adatbázis nyújtotta információkat és előnyöket szerver-alapú hozzáféréssel. A belső hálózaton keresztül Ön és munkatársai igény szerint bármikor hozzáférhetnek az adatbázishoz.

A többfelhasználós megoldások korábban soha nem tapasztalt flexibilitást nyújtanak. Válassza az Önnek legmegfelelőbb licencelési módot:

Hálózati: Szerver alapú licenc, amely több telephelyen dolgozó kisebb-nagyobb mérnökcsapatoknak jelent megoldást. Jelszómentes kényelmet és megosztott hozzáférést biztosít a középméretű és nagyobb szervezetek számára.

Vállalati: Szerver alapú licenc, korlátlan számú felhasználóval és korlátlan számú kiszolgálóval. Tökéletes ár / teljesítmény arány nagyvállalatok és a centralizált erőforrásközpontok számára.

A nevesített felhasználók és a felhasználás helyszíneinek számától függően az alábbi megoldások közül választhat:

A többfelhasználós megoldások előnyei

Kulcsrakész megoldás, karbantartás nélkül: Nincs szükség semmilyen szoftver telepítésére, letöltésére és karbantartására sem a szerveren, sem a kliensgépeken.

Mindig naprakész: Felhasználói mindig a legújabb és legfrissebb adatbázissal dolgozhatnak.

Gyors és könnyű hozzáférés az adatbázishoz és annak tartalmához: A felhasználóknak nem kell felhasználónevekkel és jelszókkal bajlódniuk.

Kivételesen gazdaságos: Ez a legköltséghatékonyabb megoldás, ha több személynek kell hozzáférést biztosítani az adatbázishoz. Egyszerre többen használhatják a programot, bármikor, amikor szükségük van rá.

Ha érdekli az adatbázis, akkor kérjük, látogasson el partnerünk oldalára, ahol egy egyszerű regisztrációt követően ingyenesen kipróbálhatja az összes funkciót.