KÖNIG + CO. Edényfenékgyártó.

A KÖNIG + CO. GmbH a világ egyik vezető edényfenék gyártója.
Az 1930-ban alapított cég mind a mai napig a König család tulajdonában van és a céget is az alapító leszármazottai vezetik.

A megmunkálás know-how-ja, a kifogástalan gyártási technológiák és a kezdetektől a mai napig pragmatikusan követett stratégiai célok megfelelő egyvelege garantálja az edényfenék gyártásban a cég világviszonylatban is jelentős szerepét.

Műszaki innováció, minőség és megbízhatóság – a KÖNIG + CO. ezekkel válik az Ön izgalmas és korrekt üzleti partnerévé.

A CORWELD Kft. 2011 óta látja el a KÖNIG + CO. GmbH képviseletét a magyar piacon.

partnerünk weboldala

Alakítási technológia igény szerint. Egy kiváló alakítás.

Az egyedülálló szerszámkészletnek köszönhetően szinte az össze mélyhúzott edényfenék formát és méretet tudjuk szállítani 21,3…2100 mm átmérő és 2…200 mm falvastagság között.

Legyen szó sekélydomború, mélydomború, elliptikus vagy félgömb edényfenékről, nálunk megvan a megoldás.

A mélyhúzásnál a szerszámok gondos megválasztásán és alkalmazásán túl szükség van a különböző alapanyagok alakításának speciális ismeretére is. Csak ezek megfelelő kombinálásával lehet a legszűkebb tűréseket és méretbeli pontosságot elérni.

Az edényfenék gyártáson kívül jelentős tapasztalattal rendelkezünk speciális préselt-alakított alkatrészek (pl. turbina- és szivattyúházak vagy a csőgyártás során használt speciális fittingek) gyártásában is. Különleges szakmai ismereteinknek és tervezőeszközeinknek köszönhetően Önnel együtt tudjuk kialakítani a megfelelő megoldást problémájára. Alakítási technológia igény szerint.

Edényfenék raktárkészlet. Sürgős esetben.

A németországi raktárkészletünkben sekély- és mélydomború edényfenekek és elliptikus edényfenekek találhatók 18 mm-es falvastagságig és 2000 mm-es átmérőig, a leggyakoribb ferrites és ausztenites korrózióálló acél anyagokból (1.4301, 1.4307, 1.4404, 1.14541, 1.4571). Ezen kívül rendelkezünk raktárkészlettel P265GH / SA-516 Gr. 60. anyagminőségből is. Ezen termékek szállítását a megrendeléstől számított 24 órán belül tudjuk indítani.

Minden raktári edényfenék élkiképzése 4 mm-ig lapos/négyzetes és külső V 30° 4 mm felett. Igény esetén természetesen változtatni is tudjuk ezeket.

A raktáron lévő termékek listájának megtekintéséhez kérjük, kattintson ide (angol/német nyelvű PDF).

Hideg. Meleg. Forró. Alakítás és hőkezelés az optimumon.

Hatékony folyamatszervezéssel és a rendelkezésre álló szerszámok széles skálájával szolgáljuk ki egyéni igényeiket. Új 30 tonnás gyártósorunk a gyártási folyamatok folyamatosan fejlesztésének eredménye.

Ma már akár 8200 mm-es átmérőjű, 120 mm falvastagságú, maximum 30 tonnás, egy darabból álló edényfenekeket is tudunk sajtolni és peremezni.

Az optimális hőkezeléshez gáztüzeléses, maximum 1200°C-os üzemi hőmérsékletű kemencéket használunk. Szinte minden hőkezelési eljárásra fel vagyunk készülve: lágyítás, oldó lágyítás, normalizálás, nemesítés (edzés és megeresztés). A világ egyik legnagyobb, NORSOK-minősítéssel rendelkező hőkezelő berendezését nálunk, Netphen-ben állítottuk üzembe: a nagyteljesítményű kemence egy 500000 literes hűtőmedencével és 40 tonnás anyagmozgató berendezéssel van egybeépítve.

A végső hőkezelést a szabványokban előírt hőmérsékleten és ideig végezzük, így a különféle anyagok mechanikai értékei és korrózióállósága garantálható.

Teljesítmény, változatosság és megbízhatóság – gyártási eljárásainkat a legmagasabb követelmények szerint alakítottuk ki.

Egyszerűen tökéletes. A lehetőségek széles tárháza.

Az alap alakítási technológiák mellett különféle eljárások is rendelkezésre állnak a kívánt felületi vagy előkészítési állapot elérése érdekében.

Legyen bármilyen méretű a termék, fel vagyunk készülve a leggyakoribb felületkezelési technikákra: homokszórás, pácolás vagy a külső/belső felület csiszolása/polírozása.

Különös figyelmet fordítunk a pontos élelőkészítésre és az általunk gyártott edényfenekek szigorú méretpontosságára. Ez képezi az alapját a későbbi optimális hegeszthetőségnek.

Automatizált 3D lyukvágó rendszerünkkel sugár- és tengelyirányú nyílásokat is tudunk vágni bármilyen pozícióban. A gép elvégzi a kívánt leélezést is, valamint segítségével bonyolult nyílások is vághatók, akár a nyeregrészen is. Lyukvágó robotunk a korona-és-szelvény típusú, több darabból összeállított edényfenekek szelvényeinek leélezését is el tudja végezni.

Plazmavágásra 85 mm, lángvágásra 200 mm vastagságig vagyunk képesek.

A legmagasabb minőségi követelmények (pl. keskenyrés hegesztés) esetén a szelvényeket mechanikusan alakítjuk ki.

Acél. Duplex. Titán. A kötődés elengedhetetlen.

Alakítás előtt számos esetben van szükség az anyagok hegesztésére. Ilyen esetekben általában plazmaívhegesztést és AVI hegesztést vagy fedőporos (SAW) hegesztést használunk. A korona-és-szelvény típusú edényfenekeknél szintén SAW eljárást alkalmazunk.

Ezen kívül már sajtolt termékek utólagos plattírozására is készen állunk szalagelektródás felrakó hegesztéssel. Ehhez 150 tonnás, dönthető és forgatható hegesztő berendezésünket használjuk, segítségével hatékonyan és konzisztens minőségben tudjuk elvégezni a felrakást.

Különböző anyagminőségekkel dolgozunk nap mint nap: hagyományos acélok, CrMo acélok, korrózióálló acélok, duplex és szuperduplex acélok, alumínium, réz, nikkelbázisú ötvözetek, titán, cirkónium stb.

Ismereteink, tapasztalatunk és a rendelkezésre álló lehetőségek kiaknázása – ez vezet bennünket.

Vizsgálat. Bizonyosság. Bizonylatolás. A következmény: minőség.

Elkötelezettek vagyunk a legmagasabb minőségi követelmények kielégítésére. DIN EN ISO 9001 szerinti minőségirányítási rendszerünk adja a céges folyamatok alapját. A javításra való rendíthetetlen törekvésünk határozza meg gondolkodásunk és cselekvésünk.

Minőség alatt nem csak a terméket, hanem következményként a megfelelő dokumentációt is értjük. Projektmenedzsment rendszerünk garantálja a legösszetettebb rendelések zökkenőmentes levezénylését.

A leggyakoribb minősítések, pl. a PED, az ASME U- és U2-stamp, a NORSOK és a China Stamp alkotják a partnerekkel való sikeres és fenntartható együttműködés alapját.

Magasan képzett személyi állományunk és saját vizsgálati laboratóriumunk biztosítják, hogy az általunk gyártott termékek megfelelnek a vevők által támasztott követelményeknek. Az összes gyakori roncsolásmentes és roncsolásos vizsgálati eljárást alkalmazzuk.

Szállítási program. Változatosság tökéletesen.

Egy darabból kimunkált edényfenekeket maximum 30 tonna súlyig, 21,3 … 8200 mm közötti méretben tudunk készíteni. Az ennél nagyobb edényfenekeket formától és méretektől függően korona-és-szelvény, próbaszerelt és teljesen hegesztett kivitelben is le tudjuk gyártani.